SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Diö Hockey
D-pojk/flick

Hej & välkommen till en ny säsong i Diö Hockey och med D gruppen!
2021-08-10 20:46

Hoppas att sommaren varit skön och underbar med mycket glass, lek och bad.

 

Just nu är det  mycket på gång i vår klubb och som ett led i att säkerställa ungdomsarbetet framåt så kommer Pontus Johansson att lägga mer fokus på hela ungdomsdelen och lite mindre tid på D-gruppen, Pontus kommer fortsättningvis att vara behjälplig som assisterande tränare. Pontus tar också en plats i styrelsen för föreningen från och med denna säsongen.

 

Vi vill också passa på att välkomna nya spelare/föräldrar till vår träningsgrupp och gemenskap. Vi hoppas att vi under kommande säsong får möjlighet att nå fler barn & ungdomar och oavsett om man är nybörjare, van att åka skridskor eller har spelat så är man välkommen! Ni får mer än gärna sprida ordet om att hockeysäsongen är igång och att man är välkommen till Diö Hockey. Vi vill att alla som kommer att delta i årets säsong gör en anmälan via sms till Patrik Hydling på 072-2328984.

 

Kommande säsong blir förhoppningsvis bättre än säsongen som var och vi kommer att delta i såväl seriespel som julcup.

 

Vi i D-gruppen kommer att träna 2 dagar per vecka, och i anslutning till ett av träningspassen så kommer vi köra ett kort fyspass som start innan vi går på isen. Träningstiderna är; Tisdagar 18.35-19.55, samling 17.45 med fys innan ispasset. Torsdagar 18.35-19.55, samling 18.10. Första träningpasset är tisdagen den 7 september. För att kunna planera och genomföra träningspassen vill vi att ni som vanligt går in och anmäler/avnamäler era barn i tid innan träningen. Anmälan stänger vid midnatt dagen innan träningen. Vid sena förhinder/sjukdom så vill vi att ni avanmäler er till Patrik Hydling via sms på 072-2328984.

Vi skulle också vilja att ni pratar med era barn kring målvakt och vilka som kan tänka sig att stå lite mer i mål, då vi vet att det kommer att spelas betydligt fler matcher via poolspel och julcup. I matchspelen framåt behöver vi ha målvakter som känner trygghet och glädje. Vi kommer fokusera än mer på målvaktsträning och vi i klubben har alla skydd som behövs för att stå i mål.

 

Vi har anmält 2 lag till seriespel i vardera ålderskull, D1(Födda 2012) och D2(Födda 2013). Vi kommer att spela enligt Hemmaplansmodellen, 3 mot 3 plus målvakt. Vi kommer att max vara 8-9 i varje lag vid varje poolspel. I varje lag kommer ett antal spelare som är ett år yngre att ingå då vi ville anmäla 2 lag i varje ålderskull, för att på så sätt få spela så mycket macther som möjligt. Inbjudningar till alla poolspel kommer att skickas ut så fort vi fått datum, spelplats och tid. Vi kommer att kalla 12 spelare per lag och tillfälle och principen att de första 9 som anmäler sig kommer att vara med och spela poolspelet. Vi rekommenderar att ni läser mer kring hemmaplansmodellen på; www.hemmaplansmodellen.se.

 

Julcupen har traditionellt varit synonymt med Diö Hockey. Detta är en tradition som vi vill återskapa. En cup ger oss möjlighet att skapa/dra in pengar till vår lagkassa. En lagkassa som ger oss möjligheter att kunna hitta på aktiviteter och åka på framtida cuper. Tillsammans med marknadsgruppen inom Diö Hockey har vi fått sponsring och därav är cupens namn Stena Aluminium Julcup, som genomförs under 4 dagar, med en ålderskull per dag. Datumen som cupen spelas på är 26-27/12 & 29-30/12. När vi arrangerar cupen så kommer vi behöva all hjälp vi kan få av er föräldrar, såsom bemanna kiosk, bemanna/laga lunch för lagen, sköta sekretariat etc. Mer info och anmälan kring cup kommer att skickas ut i September.

För att kunna genomföra säsongen så  behöver vi er hjälp som föräldrar. Nedan är exempel och huvudsysslor som vi alla behöver hjälpas åt med.

  • Kiosk på A-lagsmatcher(Schema hanteras av lagledare/föräldraansvarig)
  • Kiosk på poolspel hemma (Schema hanteras av lagledare/föräldraansvarig)
  • Hjälpa till på årlig julcup (Schema hanteras av lagledare/föräldraansvarig)
  • Sekretariat på poolspel, (Schema hanteras av lagledare/föräldraansvarig)
  • OVR-utbildning(dvs. sköta sekretariat/musik/matchklocka under poolspel, julcup etc.)
  • Bidra till lagkassa genom diverse lagaktiviteter

 

Fördelningen av ledaransvaret inför kommande säsongen ser ut enligt nedan;

 

Huvudansvarig för D-gruppen, Patrik Hydling

D1

Huvudtränare, Joel Lundgren

Assisterande tränare, Daniel Gape & Pontus Johansson

Lagledare, Vakant(Pontus J supportar)

Materialare, Fredrik Stenqvist, Karel Jordan & Svenne Örn

 

D2

Huvudtränare, Patrik Hydling

Assisterande tränare, Jocke Lexander Lo, Pawel Lenarsczyk, Dominic Wissen(preliminärt)

Målvaktstränare, Johan Örnvinsson

Lagledare, André Levin & Patrik Hydling

Materialare, Morgan Thörnqvist

 

Vid eventuella frågor, tankar, ideér eller om du vill vara delaktig i någon form i D-gruppen eller föreningen så får ni gärna höra av er till Patrik Hydling.

 

Hälsningar

Patrik Hydling & ledargänget i D-gruppen

 
Våra Sponsorer